Consiliul de Securitate al ONU a adoptat miercuri o rezolutie prin care statelor lumii li se cere sa reprime terorismul. De asemenea, fiecare stat are obligatia de a interveni pentru a proteja civilii impotriva genocidului, crimelor de razboi si epurarilor etnice.

Textul cere "contracararea ideologiilor extremiste violente, inclusiv prin masuri destinate impiedicarii subversiunii in institutiile de invatamint, culturale si religioase". Rezolutia a fost adoptata in unanimitate. Franta, prin vocea premierului Villepin, a readus in discutie problema producerii armelor nucleare in Iran. "Daca un stat nu-si respecta obligatiile ce decurg din Tratatul de Neproliferare, este legitim ca, odata epuizata calea dialogului, sa fie sesizat Consiliul de Securitate", a spus seful guvernului francez.

Summitul ONU n-a produs rezultate in ce priveste reforma organizatiei si eradicarea saraciei. "Sa fim cinstiti unii cu altii... n-am obtinut inca reformele fundamentale cerute de mine si de altii", a declarat Kofi Annan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.