Peste 60 de proiecte de legi ale Uniunii Europene vor fi abandonate in septembrie, odata cu lansarea de catre presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a celei mai ample campanii de simplificare a activitatii UE.

El intentioneaza sa renunte la o serie de legi referitoare la impunerea de standarde globale ale Uniunii, sustinand ca o parte dintre acestea sunt "absurde". In octombrie, Barroso va cere personalului CE sa simplifice si sa abandoneze proiecte de lege ale caror prevederi se regasesc deja in cele 85.000 de pagini ale Statutului Uniunii. Seful CE este constient ca risca sa intre in conflict cu oficialii Comisiei care se intrunesc la Bruxelles "pentru a construi Europa", dar carora li se cere acum sa descalceasca legislatia organismului comunitar. El a dat cateva exemple de proiecte de legi considerate absurde, cum ar fi cel al protectiei muncitorilor de radiatiile solare, proiect care ii obliga pe muncitorii din constructii, pe barmani si pe altii care lucreaza in aer liber sa-si acopere capul, proiect respins saptamana trecuta.

Barroso va propune colegilor din CE retragerea unor proiecte de legi din sectoare precum marcarea produselor alimentare, sectorul spectacolelor si al divertismentului, regularizarea vanzarilor si reglementarile de interdictie a circulatiei camioanelor pe timpul weekend-ului. "Nu sunt impotriva reglementarii, dar aceasta nu mai este perioada eroica a lui Jacques Delors, cand pentru fiecare parte de piata se facea cate o lege". Barroso si Verheugen - comisarul european pentru Industrie - au examinat 200 de proiecte de lege aflate in diferite stadii in procesul de adoptare de la Bruxelles si pana in prezent au identificat 69 care pot fi abandonate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.