Presedintele francez, Jacques Chirac, a fost internat vineri seara pentru o saptamana la spitalul militar Val-de-Grace din Paris, el suferind de o usoara tulburare a vederii dupa "un mic accident vascular", informeaza Reuters care citeaza surse medicale. "Presedintele republicii a fost internat ieri seara la spitalul Val-de-Grace pentru un mic accident vascular care a antrenat o usoara tulburare a vederii, ce va disparea in cateva zile", se spune intr-un comunicat al institutiei medicale mentionate, care precizeaza ca seful statului francez va ramane spitalizat timp de o saptamana.

Premierul Dominique de Villepin a confirmat informatia, el aflandu-se sambata dimineata in localitatea La Baule, unde participa la universitatea de vara a partidului sau UMP (Uniunea pentru Majoritatea Prezidentiala). Premierul francez a spus ca in ciuda faptului ca se afla in spital de doar cateva ore, cei doi s-au intretinut la telefon mai mult de jumatate de ora.

"Am evocat impreuna agenda urmatoarelor zile si marile dosare in curs, in special propunerile de asistenta si ajutor pentru prietenii nostri americani confruntati cu teribila drama ce a lovit sudul tarii", ciclonul Katrina, a declarat premierul. Chirac, 72 de ani, are in spate o lunga cariera politica, construita pas cu pas. El a parasit treptat imaginea de politician scos din mantaua lui de Gaulle, ajungand pe Ellyse, dupa un lung popas la primaria Parisului.

Recentele sondaje de opinie arata un Chirac tot mai singur pe scena politica, cea mai grava eroare a sa fiind incercarea de a obtine votul francezilor pentru Constitutia europeana intr-un moment de criza pentru el si guvernul pe care il conduce. Oficialii de la Ellyse au declarat ca de cand a fost ales, in 1995, Chirac nu a pierdut nici o zi fara sa se dedice muncii, informeaza CNN. Presedintele este un fost fumator inrait despre care se stie ca nu obisnuieste deloc sa faca sport. Cu toate acestea, medicii sunt optmisti ca isi va reveni foarte repede.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.