"Tragicul fenomen al violentei terorismului pare sa instituie un viitor de teama si neliniste pentru lumea intreaga", avertizeaza Suveranul Pontif in cele 16 pagini ale predicii dedicate celei de-a 38-a Zi Mondiala a Pacii, care va avea loc in ianuarie 2005. Papa Ioan Paul al II-lea atrage atentia liderilor lumii ca violenta este un rau inacceptabil si o minciuna, fiind contrara adevarului credintei crestine si a umanitatii. Violenta distruge tocmai ceea ce sustine ca apara: demnitatea umana, viata si libertatea fiintelor umane", considera seful Bisericii Catolice.

De asemenea, Papa a denuntat situatia din Orientul Mijlociu, Palestina si "Patria Mantuitorului Iisus Hristos", precum si prelungirea dramei irakiene.

In esenta, mesajul Suveranului Pontif este inchinat dragostei, "unica forta capabila sa conduca la desavarsirea personala si sociala, unica dinamica in masura sa faca sa avanseze umanitatea pe calea binelui si a pacii". Astfel, Papa a precizat faptul ca nici o persoana de buna-credinta nu se poate sustrage obligatiei de a se implica pentru triumful binelui impotriva raului, "lupta care poate fi purtata doar cu armele dragostei". Iar cei care lupta pentru pacea popoarelor trebuie sa alimenteze si sa cultive in ceilalti caritatea, "regina intre virtuti", mai recomanda Papa Ioan Paul al II-lea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.