Secretarul de stat al SUA sprijina eforturile Bucurestiului de a intari independenta Justitiei. Secretarul de stat american Condoleezza Rice a salutat, intr-un mesaj transmis cu ocazia celei de-a treia editii a Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane, "contributia remarcabila a statului roman in cadrul razboiului impotriva terorismului" deoarece, in opinia sa, "putine sunt statele care se implica la fel de puternic si ferm in combaterea acestei amenintari globale". "Romania este si va ramane un aliat de nadejde in razboiul impotriva terorismului.

Apreciem, in mod deosebit, rolul Romaniei in Irak si Afganistan unde, in calitate de membru al coalitiei, contribuie cu trupe si depune eforturi diplomatice pentru mentinerea stabilitatii in ambele tari si pentru facilitarea operatiunilor de reconstructie, desfasurarea procesului electoral si a transformarilor democratice", a declarat Condoleezza Rice, care a tinut de asemenea sa sublinieze rolul soldatilor romani in Balcani si in misiunile Organizatiei Natiunilor Unite in Africa si in alte regiuni.

"In ultimii cincisprezece ani am fost martorii unor progrese remarcabile privind atat relatiile dintre Statele Unite ale Americii si Romania, cat si dintre Romania si celelalte state ale lumii", a mai spus ea. "Romania este deja un membru deosebit de important al NATO si se pregateste sa devina membru al Uniunii Europene, consolidandu-si relatiile euro-atlantice, si reprezinta in acelasi timp o forta vitala in Pactul de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est, pentru Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa si pentru Initiativa de Cooperare in Sud-Estul Europei (SECI)", a spus in continuare secretarul de stat american.

"Promovarea democratiei in lume implica si consolidarea democratiei si a statului de drept in propria tara. In acest sens, sprijinim in mod deosebit eforturile Romaniei de a intari independenta justitiei. Si facem aceasta nu numai pentru ca este un element vital in eforturile Romaniei de integrare in Uniunea Europeana, ci si pentru ca este un element decisiv in sprijinirea oricarei democratii cu adevarat mature", a mai spus secretarul de stat american.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.