"Iulia" - este un film erotic, despre un barbat influent si o femeie cu parul impletit intr-o coada infasurata in jurul capului, in stil taranesc.

Ceea ce multi au privit, initial, ca o idee trasnita niciodata realizabila a prins viata, spre disperarea politicienilor si analistilor de la Moscova, care se asteapta acum la reactii negative si vehemente, pe deplin justificate, din partea a autoritatilor de la Kiev si Tbilisi. Dar despre ce este vorba? Zilele trecute, in Rusia s-au incheiat filmarile la o pelicula unde sunt parodiati presedintele georgian Mihail Saakasvili si primul ministru al Ucrainei, Iulia Timosenko.

"Iulia" - este un film erotic, despre un barbat influent si o femeie cu parul impletit intr-o coada infasurata in jurul capului, in stil taranesc. O contributie esentiala la scrierea scenariului a avut-o vicepresedintele ultranationalistilor rusi, Aleksei Mitrofanov. "Cei doi eroi isi spun Iulia si Misa, fara a rosti vreun nume de familie. Dar toata lumea stie ca sunt niste persoane sus-puse", spune Mitrofanov, cunoscut pentru retorica lui nationalista. "Nu vor fi date numele complete, pentru ca nu dorim scandal cu liderii celor doua state", a adaugat colaboratorul apropiat al lui Vladimir Jirinovski.

O melodie despre "cerul portocaliu"

Pentru ca eroii pot fi confundati cu premierul Timosenko si presedintele Saakasvili. Rolul Iuliei a fost incredintat actritei Elena Bond, castigatoarea, candva, a titlului de Miss Moscova. Misa este interpretat de Alen Melik-Grigorian. Iulia este oaspetele fiului deputatului Mitrofanov, Ivan, care locuieste intr-o vila, undeva langa Moscova. Misa este invitat la o petrecere. Pe drum el intalneste o formatie de muzica pop, de la care cumpara un CD cu o melodie despre "cerul portocaliu" si pe care decide sa o daruiasca frumoasei blonde. Desi initial intentiona sa-i ofere un inel cu briliante. Iar ea, ascultand melodia, spune: "Simt mirosul Maidanului". Este o prima scena "fierbinte".

Microfonul din... elicopter

Mai sunt si alte asemenea momente tulburatoare. La un moment dat, in plina tandrete, Misa descopera ca, de fapt, coada Iuliei este falsa. "Iar m-au fraierit ucrainenii", ofteaza el. Aluzie evidenta la relatiile aparent lipsite de incordare si deosebit de cordiale dintre cele doua foste republici sovietice, dar in realitate macinate de o lupta ascunsa pentru suprematie si drept de initiativa in fostul perimetru al URSS. Principala intriga a filmului devine o discutie dintre cei doi eroi despre Bush. Iulia incearca tot timpul sa afle ce anume i-a spus acesta lui Misa.

Temandu-se sa nu fie ascultati, Misa ii promite sa-i relateze totul doar in elicopter, la bordul caruia urmau sa se deplaseze la o cabana retrasa, undeva intr-o zona montana. Zborul la inaltime si aerul tare ii innebuneste pe cei doi, care dau frau imaginatiei si dorintei. Cei doi sunt revin insa brusc la realitate, cand se descopera ca microfonul era chiar la Misa, in pantalonii acestuia. Fireste, despartirea este definitiva si in termeni duri. Potrivit presei ruse, desi de noua "realizare cinematografica" (de numai 26 de minute) s-au aratat interesate cateva firme poloneze si japoneze, primii care vor viziona aceasta satira erotica vor fi totusi deputatii Dumei de Stat. Daca, normal, nu se va intampla nimic extraordinar, iar pelicula va disparea, ca in filmele cu final neasteptat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.