Un alt aparat Boeing 737, apartinand, de data aceasta, companiei peruane Tans, cu 100 de persoane la bord, s-a prabusit la aterizare, marti seara, in apropiere de orasul amazonian Pucallpa, provocand moartea a cel putin 40 de oameni, a anuntat un purtator de cuvant al companiei. Jorge Belavan a precizat ca 52 de persoane au supravietuit in urma accidentului, in timp ce procurorul care conduce ancheta, Cesar Arroyo, a declarat ca numarul victimelor se situeaza intre 37 si 40.

Presedintele peruan, Alejandro Toledo, a afirmat, la randul sau, ca exista "intre 20 si 30 de supravietuitori". Potrivit Mediafax, avionul decolase de la Lima si se pregatea sa aterizeze la Pucallpa, la 840 de kilometri est de capitala, aflandu-se la numai cativa kilometri de aeroport in momentul in care a intrat intr-o furtuna puternica, insotita de rafale de vant, care au destabilizat aparatul, au declarat surse de la turnul de control din Pucallpa.

Pe lista pasagerilor figurau 16 cetateni straini - 11 americani, un australian, un spaniol, doi italieni si un columbian. Sase dintre americani, membri ai aceleiasi familii, se numara printre supravietuitori, a precizat Belevan, adaugand ca si doua italience sunt in viata. Un martor citat de postul de radio RPP din Lima a afirmat ca trupurile victimelor sunt vizibile pe o raza de 150 de metri in jurul avionului prabusit, printre acestea aflandu-se si copii. "Avionul a fost avariat si a cazut. Suntem mai mult de 20 de raniti", a declarat William Zea, unul dintre pasagerii care au supravietuit prabusirii, suferind insa arsuri si rani.

Prabusirea aparatului Boeing 737-200 este cel de-al cincilea accident aviatic petrecut in luna august, primele patru provocand moartea a 294 de persoane.

Patru morti in Alpii elvetieni

Patru persoane si-au pierdut viata, marti, in urma prabusirii, in Alpii elvetieni, a unui avion turistic inmatriculat in Cehia, a anuntat politia locala.

Avionul, un monomotor cu elice, s-a prabusit in jurul orei locale 15.40 (16.40, ora Romaniei) in apropiere de Pasul Simplon, in cantonul Valais din sud-estul tarii, a precizat politia, care nu a dezvaluit identitatea victimelor. Aparatul decolase de la Locarno (cantonul Tessin) la ora locala 14.52 (15.52, ora Romaniei) cu destinatia Friedrichshafen, Germania. Un martor ocular a relatat ca a vazut avionul inainte de prabusire, aparatul aflandu-se in dificultate. In momentul producerii accidentului vremea era frumoasa, insa zona este cunoscuta pentru puternicii curenti de aer descendenti.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.