Turism in Europa

Turistii europeni par tot mai atrasi de vacantele din care au ce invata, ceea ce a facut ca turismul cultural si de patrimoniu sa aduca tarilor europene o crestere de 8% pana la 20% a vizitelor la astfel de obiective, informeaza AFP.

Monumente si muzee, situri istorice, parcuri tematice, dar si festivaluri, concerte, expozitii: oferta culturala este variata, pentru a raspunde unei clientele care nu mai vrea sa se "bronzeze prosteste", indiferent de varsta sau nivelul social.
Chiar daca acest gen de turism ramane preferat de cei cu venituri materiale mai consistente si un nivel de educatie mai ridicat, turismul cultural la nivelul Europei este in crestere.

Asociatia Industriei Turistice estima, in anul 2003, ca 30% din destinatiile de vacanta ale europenilor vizau aspecte culturale, oferind tarilor-gazda un domeniu foarte lucrativ pentru ca, in general, amatorii de sejururi culturale cheltuiesc mai mult si prefera vacantele mai lungi.

In Europa, reteaua de turism cultural reuneste camerele de comert si agentiile de dezvoltare din mai multe tari, intre care Spania, Letonia, Irlanda sau Finlanda. Scopul este de a optimiza imensul patrimoniu cultural al continentului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.