In schimb, numerosi manifestanti au scandat miercuri in fata Ambasadei Rusiei ca s-au implinit 61 de ani de la reocuparea Chisinaului de catre sovietici.

Poporul moldovean este recunoscator armatei sovietice pentru eliberarea din 1944, in pofida afirmatiilor unor asa-zisi istorici, care au distorsionat adevarul despre al Doilea Razboi Mondial", a declarat Vladimir Voronin, presedintele Republicii Moldova. Afirmatiile liderului de la Chisinau au fost facute miercuri, la un miting organizat pentru marcarea a 61 de ani de la incheierea operatiunii Iasi-Chisinau, din cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Intre timp, numerosi istorici si oameni de cultura moldoveni organizau in fata Ambasadei Rusiei din Chisinau un miting de protest, afirmind ca, prin operatiunea desfasurata de armata sovietica in noaptea de 23 spre 24 august 1944, "a fost realizata recucerirea si reinrobirea Basarabiei si Bucovinei de Nord de catre sovietici". "Ziua æ'eliberarii>> a fost, de fapt, ziua cotropirii!", au scandat manifestantii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.