Papa Benedict al XVI-lea a parasit, ieri, Roma, pentru prima data de la numirea sa ca Suveran Pontif, informeaza BBC. Papa Ratzinger, intaiul papa de origine germana din ultimii 1000 de ani, a ales tara sa natala drept destinatie pentru aceasta prima iesire oficiala din Vatican, cu scopul de a participa la Ziua Mondiala a Tineretului Catolic, din orasul Köln.

Sute de mii de crestini din peste 200 de tari se aflau inca de luni in Germania pentru a il intampina pe Papa Benedict al XVI-lea. Masurile de securitate au fost inasprite cu ocazia vizitei papale. Peste 12.000 de politisti, pompieri si agenti de securitate supravegheaza Köln-ul. Pe parcursul vizitei sale, prevazuta sa dureze patru zile, Papa intentioneaza sa se intalneasca cu reprezentanti ai bisericii protestante, dar si cu lideri spirituali evrei si musulmani. Papa va face si o vizita la sinagoga din Köln.

Aceasta vizita este considerata una memorabila, de vreme ce este doar a doua oara in istorie cand o fata bisericeasca catolica de un asemenea rang intra intr-o spatiu de rugaciune evreiesc.