Un seism cu magnitudinea de 7,2 a zguduit ieri-dimineata Japonia, provocand ranirea a cel putin 52 de persoane si zgaltaind minute in sir pana si zgarie-norii din marile orase. Cutremurul s-a produs la ora locala 11.46 (5.46 - ora Romaniei) si a fost urmat de cel putin patru replici, iar autoritatile au lansat imediat o alerta de tsunami, care, din fericire,
s-a materializat sub forma unor modeste valuri de nu-mai 10 cm inaltime.

Potrivit primelor estimari, cel putin 17 oameni au fost raniti la Sendai, dupa ce acoperisul unei piscine s-a prabusit peste ei. Altii au fost raniti de bucati cazute din acoperisurile caselor ori blocati in lifturi. "Zguduitura orizontala a fost atat de puternica, incat majoritatea oamenilor nu au mai putut ramane in picioare," a spus un oficial nipon. Peste 17.000 de case au ramas fara curent electric, iar transportul pe caile ferate din nordul tarii a fost suspendat, trenurile de mare viteza oprindu-se automat in momentul producerii seismului.

"A fost o zguduitura extrem de puternica. Oamenii tipau si fugeau speriati spre iesirile din cladiri. A durat mult... Multi oameni plangeau," a povestit un tanar pentru televiziunea publica NHK. "Eram la primul etaj al casei si, dintr-o data, am simtit cum ma clatin. Apoi a fost o serie lunga si inspaimantatoare de zguduituri orizontale," a spus Wakako Sukuzi, 31 de ani, din Miyagi.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.