In timp ce Israelul se pregateste de evacuarea celor 21 de colonii din Fasia Gaza si a celor patru din nordul West Bank, ministrul apararii din aceasta tara a dezvaluit ca autoritatile intentioneaza sa finalizeze retragerea pana pe 4 septembrie.

Postul public de radio israelian informeaza ca Shaul Mofaz a ordonat politiei si armatei sa faca tot posibilul pentru a incheia operatiunea in mai putin de trei saptamani. Colonistii evrei au la dispozitie doua zile pentru a-si parasi voluntar asezarile, dupa care planul de evacuare intocmit de Guvernul lui Ariel Sharon va fi pus in aplicare oficial. Circa 42.000 de soldati si politisti vor supraveghea evacuarea, iar numarul lor ar putea fi suplimentat pentru a face fata manifestantilor. Cel putin 200.000 de opozanti ai retragerii s-au reunit, joi seara, la Tel Aviv, iar liderii taberelor ultranationaliste din Israel au lansat apeluri la o mobilizare si mai ampla, pentru a impiedica evacuarea coloniilor, relateaza AFP.

"Incepand de luni, ne vom afla la punctul de trecere de la Kissufim (dintre Fasia Gaza si Israel) si ne vom opune fara violenta retragerii", le-a spus manifestantilor Bentzi Libermann, liderul Consiliului Coloniilor din Cisiordania si Gaza.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.