Presedintele american George W. Bush a anuntat, joi, ca omologul sau iranian, Mahmud Ahmadinejad, va avea permisiunea de a merge la New York pentru a participa la Adunarea Generala a Natiunilor Unite din septembrie, in virtutea acordurilor dintre Statele Unite si ONU, relateaza AFP.

"Anchetam in continuare acuzatiile conform carora acest personaj ar fi participat la luarea de ostatici" de la ambasada americana din Teheran, in 1979, a precizat Bush, in conferinta de presa organizata la ferma sa din Crawford. "Avem un acord cu Natiunile Unite, prin care permitem participarea la reuniuni si cred ca el va fi prezent la reuniunea ONU", a afirmat presedintele. Intre timp, Iranul a respins rezolutia adoptata de Agentia Internationala pentru Energie Atomica, prin care i se cerea sa-si suspende activitatile nucleare ultrasensibile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.