Peste 70.000 de pasageri au ramas ieri blocati pe aeroportul Heathrow din Londra, din cauza unei greve spontane a angajatilor British Airways, informeaza BBC News. Carausii, hamalii si responsabilii de la sol ai companiei britanice de zbor s-au solidarizat cu cei 600 de angajati ai firmei de catering Gate Gourmet, care au fost concediati miercuri. Alte cinci companii de zbor deservite de British Airways au fost de asemenea afectate de actiunea grevistilor: Sri Lankan Airlines, Finnair, GB Airways, British Mediterranean Airlines si Qantas.

Negocierile Sindicatului Lucratorilor din Transporturi (TGWU) cu Gate Gourmet pentru reangajarea personalului disponibilizat nu a avut nici un rezultat. Directorul executiv al British Airways, Rod Eddington, a cerut reluarea urgenta a negocierilor. "Aproape 100 de avioane si 1.000 de piloti, personal insotitor sau stewarzi se afla blocati in alte parti ale lumii", a explicat Eddington. Cum British Airways opereaza in jur de 550 de zboruri pe zi la aeroportul Heathrow, greva va destabiliza traficul aerian pentru mai multe zile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.