Victimele accidentului aviatic de langa Sicilia au vrut sa evite Sharm el-Sheikh

Printre victimele accidentului aviatic produs sambata, in largul coastelor siciliene, se afla si un cuplu care, dupa atentatele din Egipt, renuntase la biletele pentru Sharm el-Sheikh, alegand drept destinatie Djerba (Tunisia), potrivit cotidianului italian "La Repubblica", citat de Mediafax. Aceeasi hotarare a luat-o si un cuplu din Bari, care cauta o localitate linistita, la Marea Mediterana, unde sa-si petreaca vacanta. Barbara Baldacci a murit in accident, iar Francesco Cafagno este una dintre cele trei persoane date disparute. Reamintim, un avion charter tunisian, de pe ruta Bari - Djerba, cu 39 de persoane la bord s-a prabusit sambata in largul Siciliei, accidentul soldandu-se cu 13 morti - printre care si doi copii -, trei disparuti si 23 de supravietuitori.

Un alt pasager al avionului, Donato Salvatore Cetola, 31 de ani, traieste o adevarata drama, dupa ce nu a reusit sa isi salveze prietena, desi a devenit un erou pentru multi necunoscuti, pe care i-a salvat de la inec.

"Nu sunt un erou, sunt un om disperat"

Donato i-a ajutat sa se urce pe aripile avionului, imediat dupa impactul acestuia cu apa, sprijinindu-i atunci cand nu se mai puteau tine si punandu-le vestele de salvare, dupa sosirea ambarcatiunilor pazei de coasta. In acest timp insa, a asistat la moartea prietenei sale, Maria Grazia, care s-a inecat chiar sub ochii lui.

"Nu sunt un erou, sunt un om disperat", a spus el, in timp ce primea multumirile lui Roberto, un tanar din Bari, care a reusit sa se salveze impreuna cu logodnica sa, Ilaria. "Cand eram in apa, ne scufundam si riscam sa ne inecam. Donato a fost cel care ne-a ajutat sa ne urcam pe aripile avionului si care i-a sprijinit si pe alti pasageri", a povestit Roberto. "Dupa ce au sosit barcile de salvare, ne-a ajutat sa ne punem vestele, dupa care l-am vazut intrand in panica, pentru ca nu-si mai vedea prietena. Aceasta fusese langa el si a disparut intr-o clipa. A strigat-o, spunea ca vrea sa se arunce in apa, ca sa moara impreuna cu ea", a adaugat el.

"Pluteau cu fata in jos"

Si agentii pazei de coasta care au participat la operatiunile de salvare au asistat la scene teribile. "Peste tot erau trupuri pe jumatate dezbracate, care pluteau cu fata in jos in apa (foto), valize, haine rupte, fragmente din fuselajul avionului si veste de salvare pe jumatate umflate", a povestit sergentul Giuseppe Cavarra, 27 de ani, de la Paza de Coasta din Terrasini. In timp ce una dintre barcile de salvare, care i-a luat pe cei ramasi in viata, s-a intors in portul Palermo, altele au ramas sa caute si sa adune trupurile celor decedati. "Am vazut imediat sase cadavre", a mai spus sergentul Cavarra, "dar n-am putut lua la bord decat patru, toate aceste persoane avand intre 20 si 30 de ani".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.