Majoritatea refugiatilor evrei din Fasia Gaza si-au manifestat, in mod oficial, dorinta de a se intoarce pe teritoriile Israelului, transmite Reuters. In jur de 60 la suta dintre refugiati au semnat un document, dat publicitatii ieri, care atesta aprobarea lor pentru planul premierului Ariel Sharon de retragere totala din Fasia Gaza.

In pofida disensiunilor interne si a numeroaselor conflicte violente, generate de opozantii planului lui Sharon, procentul oamenilor care vor sa fie evacuati a crescut spectaculos, fata saptamana trecuta, cand doar 44 la suta dintre acestia doreau retragerea. Executivul israelian a dat, duminica, unda verde retragerii unui prim grup de colonisti din Fasia Gaza, incepand cu data de 17 august. In semn de protest, Benjamin Netanyahu, ministru de finante al guvernului condus de Sharon, si-a dat demisia. Bursa de la Tel-Aviv a cazut puternic, dar premierul israelian nu s-a lasat intimidat. El a reafirmat hotararea de aplicare urgenta a planului de evacuare si a anuntat imediat numirea lui Ehud Olmert in postul de ministru interimar al Finantelor.

Conform planului, 9.000 de refugiati, impreuna cu fortele de securitate care-i protejau, vor fi evacuati din Fasia Gaza, ca parte a acordului de incetare a conflictului israelo-palestinian.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.