Autoritatile bulgare au declarat starea de urgenta in regiunea Sofia, din cauza ploilor torentiale si a inundatiilor, relateaza site-ul novinite.com.

Presedintele bulgar, Gheorghi Parvanov, si-a modificat programul, pentru a se deplasa, sambata, in zonele inundate din vestul Bulgariei. Unitati ale armatei au fost trimise pentru a asista autoritatile civile si locale. Trei persoane au murit si circa 2.000 au fost evacuate. Orasul Ihtiman, situat la est de Sofia, este una din localitatile cel mai grav afectate de ploile torentiale care au cazut fara incetare de joi.

Orasele Ihtiman, Kostenet, Gorna Malina, Belovo, Elin Pelin si Botevgrad, toate aflate la est de capitala, dar si Bazargic si Plovdiv au fost inundate din cauza ploilor abundente care au provocat revarsarea paraurilor si a raurilor. Nivelul apei pe unele strazi a ajuns la 1,80 metri.

Echipe ale apararii civile, pompieri, politie si voluntari incearca sa recupereze bunuri si animale, sa evacueze apa si sa-i salveze pe localnici.

Calea ferata care facea legatura intre vestul, sudul si estul Bulgariei a fost rupta complet. Ploile si inundatiile din ultimele zile au perturbat grav orarul trenurilor in intreaga tara.

Pierderile cauzate de calamitatile naturale in perioada mai-iulie au fost evaluate la 197 milioane de euro. Doua milioane de oameni au fost direct afectati de precedentele inundatii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.