Accidentul aviatic de marti, in care a fost implicat un Airbus A340, care a aterizat la Toronto in flacari pe furtuna, insa cu toti cei 309 pasageri in viata, a iscat schimburi de replici dure intre Canada si compania Air France. Ministrul Transporturilor canadian, Jean Lapierre, il invinovateste pe pilotul aeronavei pentru decizia luata de a ateriza pe furtuna. "Pilotul poarta intreaga responsabilitate pentru aceasta decizie", a declarat Lapierre.

In replica, seful companiei aviatice franceze, Jean-Cyril Spinetta, a afirmat ca nici punctul de control al aeroportului nu s-a opus aterizarii in acel moment. Desi autoritatile anuntasera ieri 43 de raniti usor, cele mai noi informatii vorbesc de "starea grava" in care se afla pilotul. Se pare ca acesta a suferit o lovitura puternica in dreptul fetei, ceea ce ar explica si de ce la aterizare la carma avionului se afla copilotul.

Ministrul canadian pune accidentul si pe seama conditiilor meteorologice precare, insa numai cutiile negre ale avionului, care au fost recuperate ieri, vor aduce mai multe date despre cauzele reale ale intamplarii nefericite. La ancheta aflata in desfasurare, care, potrivit echipei de investigatie, "poate dura luni sau chiar ani de zile", participa circa 50 de experti. Seful Air France a promis pasagerilor Airbus-ului, 15 dintre acestia aflandu-se inca in spital, despagubiri considerabile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.