Estimarea apartine serviciilor secrete americane si apare in contextul in care Teheranul a anuntat luni ca isi va relua programul nuclear. SUA declarasera ca ar putea cere Consiliului de Securitate al ONU sa aplice sanctiuni Iranului.

Iranul va putea fabrica bomba atomica peste circa 10 ani, scrie marti "Washington Post", citind oficiali din serviciile secrete americane. Datele citate apar in analiza numita "National Intelligence Estimate", care exprima indoieli asupra intentiilor autoritatilor iraniene de a construi o bomba atomica. Articolul din "Washington Post" subliniaza faptul ca actuala analiza vine in contradictie cu declaratiile Casei Albe, conform carora Iranul urmareste cu siguranta producerea unui arsenal nuclear. Precedenta estimare facuta de serviciile americane in 2001 prevedea un timp de doua ori mai scurt pina la obtinerea bombei atomice iraniene.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.