Guvernul ceh a decis sa isi inchida ambasadele din Venezuela, R.D. Congo, Kenya, Yemen si Costa Rica, precum si consulatul general din Mumbai, in cadrul masurilor de restrangere a cheltuielilor.

"Motivele pentru care vor fi inchise aceste reprezentante diplomatice sunt in principal de ordin bugetar", a precizat ministrul adjunct de Externe, Jiri Schneider, intr-un comunicat, conform MEDIAFAX.

"Este vorba despre o decizie dureroasa", a adaugat el, precizand ca aceste misiuni diplomatice vor fi inchise incepand cu 31 ianuarie 2011.

In cadrul reducerii cheltuielilor bugetare, Ministerul de Externe a recurs si la o reducere de personal in strainatate dar si in Cehia, precum si la o "limitare substantiala a investitiilor".

Bugetul Ministerului ceh de Externe pe 2010 reprezinta 75 la suta din bugetul pe 2001, potrivit textului.

Praga dispune in prezent de 115 reprezentante diplomatice in lume.

Decizia Guvernului lui Petr Necas este vehement criticata de opozitia de stanga, potrivit careia aceasta risca sa afecteze grav exporturile cehe catre tarile respective.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.