Premierul britanic si-a anuntat apropiatii ca vrea sa paraseasca politica, printr-o "ruptura in mod deschis", dupa ce va pleca din Downing Street 10. Tony Blair, care declarase deja ca nu intentioneaza sa candideze pentru alt mandat, s-a confesat familiei si fidelilor sai ca nici calitatea de deputat nu-l mai intereseaza, renuntand sa se prezinte la viitoarele alegeri legislative. "Vrea sa evite orice acuzatie ca ar da lectii in Parlament celui care i-ar putea succeda la conducerea Partidului Laburist, Gordon Brown", actualul ministru de finante comenteaza, in editia sa de ieri, "The Guardian", cotidian de centru-stanga, apropiat cercurilor laburiste.

Potrivit aceleiasi surse, Blair (deputat inca din 1983 in circumscriptia Sedgefield, nord-estul Angliei) nu aspira nici la vreo inalta demnitate in afara vietii politice britanice, cum ar fi presedintia Comisiei Europene, sau la vreun post important intr-o organizatie internationala de talia Natiunilor Unite. Citand o sursa apropiata premierului, cotidianul mai afirma ca Blair si-a propus sa-si scrie memoriile si o carte "in legatura cu convingerile sale religioase in care sa promoveze unitatea interconfesionala". Deocamdata, insa, premierul britanic va pleca in vacanta, impreuna cu familia, spre o destinatie tinuta cu strasnicie la secret din motive de securitate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.