Sub acest titlu cotidianul Vremia Novostei a publicat opinia presedintelui Romaniei privind planul de reglementare a conflictului transnistrean adoptat recent de Parlamentul de la Chisinau.

Corespondentul acestui ziar, Viaceslav Samoskin, publica intergral declaratia lui Traian Basescu de la intalnirea informala cu Asociatia Corespondentilor de Presa Straina care a avut loc la Cotroceni. "Noi ramanem fermi pe pozitie ca teritoriul Republicii Moldova nu poate fi obiectul unor negocieri. De asemenea, nivelul de autonomie acordata Transnistriei nu poate sa depaseasca standardele maximale europene. Federalizarea nu este solutia problemei, ci ar crea un precedent foarte periculos in Europa. Acordarea unei autonomii largi ar fi o solutie daca ea se inscrie in standardele europene, tinand cont de faptul ca se presupune integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana. Noi suntem impotriva organizarii unor alegeri in Transnistria pana cand acolo raman trupele rusesti si pana cand aceste alegeri nu sunt controlate de Chisinau. Organizarea unor asemenea alegeri ar putea legitima regimul Smirnov, nerecunoscut de nimeni".

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.