Inspirata de masurile luate de Franta, Italia vrea inceperea expulzarii cetatenilor care nu se pot intretine prin munca, incepand cu luna septembrie.

Ministrul de interne Italian, Roberto Maroni a declarat pentru cotidianul “Corriere della Sera” ca decizia lui Nicolas Sarkozy de a inchide taberele de romi, este una corecta si dreapta, transmite EUobserver.

Acesta a comentat de asemena ca Italia trebui sa mearga mai departe cu expulzarea cetatenilor care nu indeplinesc anumite criterii sociale. “Da, trebuie sa ii expulzam ca pe niste imigranti ilegali, nu sa-i recompensam financiar sau sa asteptam sa plece de buna voie. Bineinteles, ma refer doar la cei care nu indeplinesc anumite standarde cum ar fi: un venit care sa le garanteze un trai decent si acomodatii decente si sa nu fie o povara pentru serviciul social al tarii gazda”. [Harta romilor in Europa: Cum facem fata problemei?]

Multi romi sunt cetateni europeni si cu toate astea nu respecta cerintele impuse”, a declarat acesta, insa a mentionat ca asemenea masuri drastice trebuie aplicate pentru toti cetatenii europeni, nu doar pentru romi.

Maroni a recunoscut ca incercarile precedente ale Romei de a merge in acesta directie au fost refuzate de Comisia European, dar acesta a declarat ca intentioneaza sa ridice din nou problema expulzarii automate pe 6 septembrie, in cadrul intalnirii ministrilor interni ai UE, la Paris.

Ce alte tari mai pregatesc expulzarea romilor?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.