Peste 260 de hectare de terenuri acoperite cu vegetatie, in special paduri de pin, au fost devastate duminica, pe coasta croata a Marii Adriatice, de trei incendii, intre care unul care s-a declansat in regiunea orasului Solin, au anuntat autoritatie locale.

Aproximativ 240 de pompieri, 60 de vehicule si circa zece avioane Canadair si elicoptere au luptat, duminica dimineata, impotriva unui incendiu vast, care a izbucnit in zori, la Nicevici, langa Solin (sud), a anuntat Directia Nationala pentru Protectie si Salvare (DUZS), relateaza AFP, citata de MEDIAFAX.

Incendiul, intensificat de rafale violente de vant, a devastat aproximativ 250 de hectare de padure si vegetatie. Localizat duminica dupa-amiaza, incendiul a putut fi controlat abia seara, de catre aproximativ 130 de po
mpieri, potrivit aceleiasi surse.

Locuitorii si turistii din Solin si Split au fost invitati de autoritati sa ramana in case, din cauza unui fum gros care s-a instalat deasupra celor doua localitati. O turma de capre a ars in zona cu relief accidentat.

Un alt incendiu de padure, care a izbucnit in apropiere de Trogir, in aceeasi regiune, a ajuns pana la o distanta de 300 de metri de un cartier rezidential turistic, dar a fost combatut de aproximativ 30 de pompieri, a anuntat politia, citata de agentia Hina. Au fost distruse aproximativ 2,5 hectare de padure.

Un al treilea incendiu a devastat aproximativ 12 hectare de padure si de vegetatie in regiunea Vrgoraci (sud), potrivit DUZS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.