Partidul Socialist (PS) francez a demarat o ofensiva mediatica prin care critica masurile luate de Guvern impotriva imigrantilor si romilor, astfel ca interviuri cu trei lideri socialisti sunt publicate duminica in cotidiene nationale, relateaza postul TF1, in pagina electronica.

Deputatul-primar din Evry al PS, Manuel Valls, apreciaza, intr-un interviu pentru Journal du dimanche, ca presedintele Nicolas Sarkozy risca sa "repozitioneze FN (partidul Frontul National, de extrema-dreapta, n.r.) in centrul vietii politice, cu doi ani inainte de prezidentiale", scrie MEDIAFAX.

Referitor la propunerea prezidentiala de a-i priva de nationalitatea franceza pe anumiti infractori, Valls vorbeste despre o "teza gretoasa, care leaga imigratia de delincventa" si risca sa "fragilizeze societatea franceza". Denuntand o politica guvernamentala "jenanta", el considera ca "Nicolas Sarkozy a esuat in privinta securitatii, a esuat privind economia si vrea sa iasa din scandalul Woerth-Bettencourt".

Harta romilor in Europa: Cum facem fata problemei?

La randul sau, eurodeputatul socialist Vincent Peillon il acuza pe seful statului, intr-un interviu pentru Le Parisien, ca "ii ataca pe cei mai slabi" in privinta securitatii, vizand in special romii. "Imi este rusine pentru tara mea. Responsabilitatea oamenilor politici nu este sa-i atace pe cei mai slabi", marturiseste eurodeputatul, amintind ca "primele legi ale lui Nicolas Sarkozy la Ministerul de Interne" vizau "cersetorii, prostituatele (...)".

Romii "pun evident probleme in toata Europa", adauga fostul adjunct al lui Segolene Royal (contracandidata lui Nicolas Sarkozy la prezidentialele din 2007-n.r.), dar "trebuie sa poata fi integrati, fie in tarile din care vin (Romania, Bulgaria), fie in tara noastra". In opinia lui Peillon, guvernarea a "dorit sa ocupe vara cu subiecte care nu sunt adevaratele probleme ale Frantei si in termeni care ating cele mai sordide pasiuni".

Citeste si:
Romii cer să fie recunoscuți ca minoritate etnică de India
Romii cer să fie recunoscuți...

Jean-Jacques Urvoas, secretarul national pentru securitate, si deci reprezentantul PS pentru acest dosar, il acuza pe ministrul de Interne, Brice Hortefeux, intr-un interviu pentru Le Monde, ca "manipuleaza" cand spune ca "in prezent sunt mai multi politisti si jandarmi decat atunci cand stanga era la putere".

"Il invit pe ministru sa priveasca in fata realitatea si sa-si corecteze politicile, care nu fac decat sa acumuleze esecuri, cerand si obtinand finantari pentru consolidarea efectivelor politiei si jadarmeriei", conchide acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.