Un tablou de Van Gogh, in valoare de 50 de milioane de dolari, a fost furat dintr-un muzeu din Cairo, sambata, pentru a doua oara, aceeasi pictura fiind sustrasa din muzeu in 1978 si regasita 10 ani mai tarziu in Kuweit, potrivit bbc.co.uk.

Tabloul, cunoscut sub denumirile de "Maci" si "Vaza cu flori", a fost "taiat din rama" din Muzeul Mahmoud Khalil, sambata, a anuntat ministrul egiptean al Culturii, Farouk Hosni. In aceeasi seara, ministrul a anuntat ca tabloul a fost recuperat si doi italieni au fost arestati pe aeroportul din Cairo, insa a revenit ulterior asupra declaratiei, precizand ca i-au fost furnizate informatii "inexacte", iar tabloul nu a fost gasit, transmite MEDIAFAX.

Doi italieni au fost arestati pe aeroportul din Cairo, sambata, dupa ce vizitasera muzeul. Vizitatorii muzeului din acea zi au fost cercetati, iar cuplul de italieni in cauza a trezit suspiciuni. Cei doi au mers la toaleta si apoi au parasit rapid incinta, potrivit agentiei de stat egiptene Mena. Agentia italiana Ansa a anuntat ca cei doi erau tineri si faceau parte dintr-un grup de turisti. Nu se stie daca cei doi italieni sunt in continuare in arest.

Farouk Hosni a precizat ca doar 10 persoane vizitasera Muzeul Mahmoud Khalil sambata. "Se fac in continuare demersurile pentru a descoperi in ce imprejurari a avut loc incidentul si pentru a recupera tabloul", a spus ministrul.

Acelasi tablou de Van Gogh a fost furat, tot din muzeul egiptean, in 1978, si recuperat un deceniu mai tarziu in Kuweit.

Lucrarea, cu flori galbene si rosii, masoara 30/30 centimetri. Se crede ca tabloul a fost pictat de Van Gogh in 1887, cu trei ani inainte ca acesta sa se omoare prin impuscare.

Muzeul Mahmoud Khalil, construit in anii '30 de politicianul caruia ii poarta numele, mai contine lucrari de Monet, Renoir si Degas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.