Fortele de securitate ruse au ucis sambata in Daghestan, o republica instabila din Caucazul rus, un lider rebel suspectat ca a organizat dublul atentat comis la 29 martie impotriva metroului din Moscova, soldat cu 40 de morti, a anuntat Comitetul national antiterorist, citat de AFP.

Magomedali Vagabov a fost ucis in timpul unei confruntari cu fortele de securitate in cursul careia alti patru insurgenti au murit, a precizat comitetul, intr-un comunicat difuzat de agentiile de presa ruse.

Dublul atentat impotriva metroului din Moscova, atribuit unor femei-kamikaze, s-a soldat cu 40 de morti si peste 100 de raniti.

"Vagabov era organizatorul atacurilor sinucigase impotriva metroului din Moscova, era implicat activ in recrutarea de tineri pentru clandestinitate si a organizat antrenamentul atacatorilor sinucigasi", a afirmat comitetul.

Conform anumitor informatii, Vagabov era sotul lui Mariam Saripova, una dintre femeile-kamikaze de la metroul din Moscova, insa autoritatile nu au confirmat oficial acest lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.