Primul grup de romi repatriati au ajuns joi la Bucuresti, dupa ce au fost imbarcati pe avion de catre autoritatile franceze, cu 300 de euro in buzunar si cu "scrisori de adio". Insa francezii vor avea parte de o surpriza: romii se intorc.

Pentru multi dintre romii repatriati, calatoria Paris-Bucuresti a fost doar o mini excursie, dupa care urmeaza o scurta vacanta pe banii munciti, cersiti sau primiti de la autoritatile franceze, dupa care destinaita va fi din nou Franta.

Cati romi se intorc "acasa"?

Multi dintre cei ajunsi inapoi in Romania sustin ca nu au plecat de buna voie si ca se vor intoarce cu prima ocazie. Altii insa se declara nemultumiti de atitudinea Frantei si au hotarat fie sa ramana in tara, fie sa aleaga o alta destinatie...Italia. [Oscar ii va impiedica pe romi sa jecmaneasca Franta]

Desi francezii incearca sa previna “dubla repatriere”, pentru ca romii sa nu mai incazeze inca o data bani de la autoritati, acestia le rad in fata francezilor.

Asta cred ei ca nu ne mai dau inca o data aia 300 de euro”, a replicat o femeie sosita la Bucuresti.

Viata romilor din Franta: Lacrimi si tipete - nimeni nu vrea in Romania!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.