Ministrul francez pentru Imigratie, Eric Besson, a anuntat ca aproape 850 de romi din Franta vor fi expulzati in tara lor de origine, pe tot parcursul lunii august, relateaza AFP.

"In mare, aproape 850 de persoane prezentate drept romi intre ghilimele vor fi retrimise in tara lor de origine in august", a declarat ministrul, in cursul unei deplasari la Washington, transmite MEDIAFAX.

El a amintit ca este vorba despre "o accelerare a unui proces care incepuse deja, avand in vedere ca zborurile din aceasta (joi) dimineata au fost al 25-lea, al 26-lea si al 27-lea pe acest an".

"Pur si simplu, desfiintarile (de tabere de romi ilegale, n.red.) care au avut loc si care sunt in curs de desfasurare in aceasta luna august conduc la o accelerare a unui proces care este structural, recurent", a subliniat el.

Viata romilor din Franta: Lacrimi si tipete - nimeni nu vrea in Romania!

Besson a afirmat ca 86 de romi au parasit Franta joi, dintre care 61 au plecat din Lyon si 25 din Roissy.

"Azi, sunt 86 de persoane care au parasit Franta pe o baza numita de «intoarcere voluntara», 61 au plecat din Lyon cu un zbor special al Oficiului francez pentru Imigratie si Integrare, si zece plus 15 au plecat din Roissy la bordul a doua avioane comerciale diferite", a spus ministrul, in timpul unei conferinte de presa, dupa o intalnire cu secretarul american pentru Securitate Interna, Janet Napolitano.

Besson a adaugat ca 139 de persoane urmeaza sa paraseasca Parisul vineri, pentru a se intoarce in Romania sau Bulgaria, "pe baza unei intoarceri voluntare". "La 26 august, vor fi 160 (de romi care vor parasi teritoriul francez) de la Paris si de la Lyon", a afirmat el.

Romii plecati joi au acceptat ajutorul propus de Franta pentru intoarcerea voluntara in tara de origine: 300 de euro pentru fiecare adult si 100 de euro pentru fiecare minor.

Oscar ii va impiedica pe romi sa jecmaneasca Franta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.