Un avion de linie al American Airlines a fost blocat la sol si evacuat joi, pe aeroportul din San Francisco, din cauza unei amenintari telefonice anonime, in timp ce doi pasageri au fost supusi unui interogatoriu separat, au anuntat autoritatile, citate de AFP.

Conform postului de televiziune KTVU, biroul serifului din comitatul Alameda ar fi primit un telefon anonim care avertizat privind eventuala prezenta a unei persoane care sa ia ostatici in avion, care trebuia sa decoleze la 7.30 (17.30, ora Romaniei) din San Francisco, cu destinatia New York-JFK, transmite MEDIAFAX.

"Toti pasagerii sunt teferi si, ca masura de precautie, TSA a cerut ca avionul sa fie deplasat spre o zona la distanta (de trafic)", a precizat TSA in timp ce avionul era in curs de evacuare.

Evacuarea s-a incheiat in jurul orei 14.30 (24.30, ora Romaniei). "Nu mai este nimeni in avion acum", a confirmat Joseph Schadler, purtator de cuvant al FBI la San Francisco.

"Toti pasagerii au fost interogati si controlati", a adaugat el. "Doua persoane au facut obiectul unui interogatoriu separat, dar nimeni nu a fost retinut sau arestat", a adaugat el.

Un pasager al avionului a dat asigurari la CNN, prin intermediul site-ului de mesaje Twitter, ca politia a incatusat si a luat doi pasageri.

"Incatusarea unei persoane nu inseamna neaparat ca acea persoana este arestata", a declarat Schadler. "Nimeni nu este in detentie, in stare de arestare, sau ceva de genul acesta", a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.