Nivelul de radiatii de pe o plaja din sudul Bulgariei este de doua ori mai mare decat normalul pentru aceasta zona, poluarea fiind probabil provocata de deseurile radioactive de la o mina de uraniu din apropiere
Potrivit site-ul Novinite.com, masuratorile facute in Golful Vromos, de la Marea Neagra, fac parte din programul anual de monitorizare a nivelului radiatiilor.

La inceputul lunii august, guvernatorul regional din Burgas, Konstantin Grebenarov, emisese un ordin care interzicea accesul pe plaja intre localitatile Burgas si Sozopol. El afirmase atunci ca a luat decizia dupa ce s-a consultat cu experti de la Ministerul Mediului si Agentia de mediu. Ordinul lui Grebenarov a provocat proteste masive ale proprietarilor de terenuri si hoteluri din zona, scrie MEDIAFAX.

In timpul unei vizite recente la Sozopol, ministrul Finantelor, Simeon Djankov, promisese proprietarilor ca se va efectua o a doua masuratoare si ca ordinul va fi anulat, daca nivelul de radiatii se incadreaza in limitele normale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.