Un aparat de zbor nord-coreean, care ar putea fi un avion de vanatoare, s-a prabusit marti dupa-amiaza in China, in apropierea granitei comune, potrivit unor surse sud-coreene.
Potrivit unor surse din domeniul spionajului, citate de agentia Yonhap, pilotul, care a murit in urma prabusirii, ar fi putut incerca sa fuga in Rusia, citand BBC.

Dezertarile sunt comune, insa o astfel de tentativa cu avionul este neobisnuita si ar fi o situatie stanjenitoare pentru Phenian, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit cotidianului Ming Pao, din Hong Kong, un al doilea pilot ar fi fost implicat, insa nu se cunoaste locul unde se afla acesta.

Conform localnicilor, politia paramilitara a sosit rapid la locul prabusirii si a izolat zona. Cauza prabusirii nu este cunoscuta, iar o ancheta a fost demarata in China.

Fotografii ale epavei, realizate de un localnic si postate pe Internet, arata un steag nord-coreean pe coada avionului. Coreea de Nord are o baza aeriana militara in Sinuiju, in apropierea frontierei cu China.

Potrivit The Telegraph, expertii militari au declarat ca avionul pare sa fie un MiG-15, un model folosit in timpul Razboiului Coreean din 1950-1953.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.