Ministerul grec al Sanatatii a anuntat marti ca a consolidat masurile de preventie pe fondul cresterii numarului persoanelor infectate cu virusul West Nile in centrul tarii, unde au fost inregistrate patru decese de la inceputul lui august, relateaza AFP.

Aceasta consolidare a fost decisa dupa ce marti au fost identificate 60 de persoane ca purtatoare ale virusului, transmis la om prin ciupiturile tantarilor infectati. Numai luni au fost inregistrate 13 cazuri, potrivit unui comunicat al Centrului de control si prevenire a bolilor (Keelpno).

Cei 60 de pacienti au fost diagnosticati cu encefalita, iar patru persoane in varsta, care sufereau si de alte boli, au decedat. Potrivit ultimului bilant al Keelpno, 29 de bolnavi erau in continuare spitalizati, marti, iar opt dintre ei se aflau la terapie intensiva.

Virusul a afectat pana in prezent regiunea Macedonia, mai ales in jurul raurilor si lacurilor, pe o zona care se intinde din localitatile centrale pana in apropiere de Salonic, al doilea oras ca marime din tara, transmite MEDIAFAX.

Ministerul a dat ordin sa se intensifice actiunile de imprastiere de insecticide in regiune, mai ales in zonele unde au fost constatate contaminari, si sa se desfasoare o campanie de informare a publicului.

"Virusul a circulat deja in Grecia, am gasit anticorpi la populatie si animale, dar este pentru prima data cand punem diagnosticul de encefalita", a declarat un medic din cadrul Keelpno, Doritsa Bakka, afirmand ca rata mortalitatii inregistrata pana in prezent se incadreaza in valoarea medie.

"Intr-o prima estimare, expertii imputa aceasta deteriorare conditiilor climatice din aceasta vara, cand caldura prelungita s-a combinat cu umiditatea crescuta, propice inmultirii tantarilor vectori", a explicat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.