Presa internationala scrie despre incendiul de la Maternitatea Giulesti, mentionand ca spitalul este considerat printre cele mai performante din Romania, o tara ale carei servicii medicale sunt privite ca fiind printre cele mai precare din intreaga Uniune Europeana.

Potrivit agentiei France-Presse, care citeaza Ministerul roman al Sanatatii, trei nou-nascuti au murit luni si alti opt au fost raniti - unii fiind in stare critica -, in urma unui incendiu izbucnit la sectia de terapie intensiva a unei maternitati din Bucuresti.

Un alt bebelus ranit luni in explozia de la Maternitatea Giulesti a decedat dupa ce fusese internat in Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala, a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, subsecretarul de stat Raed Arafat.


Autoritatile au demarat o ancheta, dar potrivit primelor informatii, la originea accidentului s-ar afla o instalatie de aer conditionat defecta, noteaza site-ul RTL Info.be.

Potrivit CNN, toate persoanele aflate in spital au fost evacuate, printre care si cinci femei in travaliu, alte 26 de femei insarcinate si sase care nascusera recent.


Agentia germana DPA subliniaza ca Maternitatea Giulesti este considerata printre cele mai performante la nivel national si a fost renovata si modernizata recent.

Referindu-se la acest incendiu, agentia Reuters scrie ca Romania este una dintre cele mai sarace tari ale Uniunii Europene, iar serviciile sale medicale sunt considerate printre cele mai precare la nivelul blocului comunitar. Standardele de siguranta si igiena au ramas aproape neschimbate din perioada comunista la multe dintre spitalele sale, comenteaza Reuters.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.