Pompierii spanioli incercau, luni, sa stinga incendiile de padure din Galicia, in vestul tarii, care au provocat moartea a doi pompieri, saptamana trecuta, si au distrus pana in prezent 750 de hectare de teren, potrivit autoritatilor regionale.

Doua incendii la Muxia si Camarinas erau controlate spre sfarsitul diminetii, pompierii incercand sa stinga ultimele flacari, in timp ce focarele din Baiona, Vimianzo si Santa Comba erau stinse, infromeaza MEDIAFAX, citand AFP.

Potrivit autoritatilor regionale, in total 300 de hectare au fost distruse de incendii.

Un alt focar, declansat in noaptea de sambata spre duminica la Boiro, in apropiere de La Corogne, era inca activ, luni, dar amploarea acestuia era redusa. Acest incendiu a distrus 450 de hectare de teren, in principal paduri, potrivit primelor estimari.

Pompierii luptau luni impotriva unui incendiu care s-a declansat in jurul orei 03.50 (04.50 ora Romaniei), la Vimianzo, tot in apropiere La Corogne, si care pana in prezent a distrus 30 de hectare.

Prefectura Galicia, "care se confrunta cu un risc crescut de incendii forestiere in provincia La Corogne", a anuntat intr-un comunicat ca a solicitat sprijinul militarilor, iar peste 200 dintre ei au venit deja sa ajute pompierii.

Doi pompieri spanioli, in varsta de 27 si, respectov 35 de ani, au murit in noaptea de joi spre vineri in timp ce incercau sa stinga un incendiu in Galicia, la Fornelos de Montes, care a distrus aproximativ 100 de hectare.

Autoritatile regionale suspecteaza ca incendiul a fost declansat in mod intentionat si au deschis o ancheta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.