Republica Moldova se confrunta cu riscul declansarii de incendii, din cauza temperaturilor mari si a umiditatii reduse inregistrate in ultima perioada, a avertizat Serviciul Hidrometeorologic de Stat, citat de Jurnal de Chisinau.

Avertizarea se refera la perioada 15 - 20 august, cand pe teritoriul Republicii Moldova se inregistreaza "pericol exceptional de incendiu - clasa V", in special in zonele impadurite, conform unui comunicat al Serviciului Hidrometeorologic moldovean. In aceeasi perioada, temperaturile vor atinge si chiar vor depasi nivelul de 33 de grade Celsius, relateaza MEDIAFAX.

Temperaturile inalte vor determina si cresterea nivelului de radiatii ultraviolete, iar temperatura perceputa de organism va depasi cu 1 - 3 grade Celsius valoarea inregistrata, adauga comunicatul citat.

Meteorologii moldoveni au avertizat ca temperaturile caniculare se vor mentine pana pe 23 august, dupa aceasta data urmand sa scada la 29 - 30 de grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.