Peste 50 de cadavre ale victimelor masacrului razboiului din Bosnia au fost gasite in lacul Perucac de pe granita dintre Bosnia-Hertegovina si Serbia.
Doi comandanti sarbi, fratii Milan si Sredoje Lukic au fost gasiti vinovati, in 2009, Ambii fusesera acuzati de persecutarea civililor, de acte de exterminare si alte acte inumane, inclusiv arderea de vii a femeilor, copiilor si batranilor.

Potrivit BBC News, o echipa de anchetatori a descoperit ramasitele a peste 50 de persoane, victimele razboliului bosnian din 1992-1995, cand in fiecare zi, zeci de musulmani erau ucisi si aruncati in raul Drina de pe podul Mehmet Pasa din Visegrad.

Initiativa demarata de catre Comisia Internationala pentru Persoane Disparute a Bosniei, a identificat cadavre ce dateaza din perioada masacrelor la care au fost supusi musulmanii bosniaci in orasul Visegrad, cand au fost ucise peste 1.000 de persoane, de catre fortele sarbe in timpul unei actiuni de "purificare etnica" in primavara lui 1992.

Judecatorii Tribunalului de la Haga, ce investigheaza crimele razboiului din Bosnia, au calificat aceasta conflagratie drept "una dintre cele mai cuprinzatoare campanii de purificare etnica din conflictul bosniac". Doi comandanti sarbi, Milan si Sredoje Lukic au fost gasiti vinovati, in 2009, pentru crime de razboi in legatura cu masacrul de la Visegrad. Atunci au fost acuzati de persecutarea si exterminarea civililor, plus sute de alte acte inumane, cum ar fi arderea de vii a femeilor, copiilor si batranilor intre anii 1992 si 1994.

In 2001 a mai fost descoperita o groapa comunca unde erau ingropate 60 de cadavre, despre care se credea a fi albanezi ucisi in timpul conflictului 1999, din Kosovo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.