O brigada internationala de aproape 500 de pompieri a fost constituita de sapte state ale Uniunii Europene si sase tari vecine cu Rusia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor din regiunea Moscovei.

Autoritatile ruse nu au cerut ajutorul Uniunii Europene si constituirea acestei brigazi internationale a fost realizata pornind de la initiative individuale ale Guvernelor francez, german, italian, bulgar, polonez, eston si leton, a precizat CE, potrivit MEDIAFAX.

Ceilalti participanti sunt Ucraina, Turcia, Azerbaidjanul, Belarusul, Armenia si Kazahstanul.

Aceste 13 tari au trimis in Rusia 471 de pompieri si experti cu sase avioane, sapte elicoptere si alte echipamente pentru a lupta impotriva incendiilor.

Franta a trimis un bombardier de apa Dash 8 si o echipa de trei experti, a precizat secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche.

Crearea unei forte de interventie europene pentru a combate incendiile, ceruta de Lellouche, nu este insa de actualitate.

Europenii vor sa "evite dublarea mijloacelor existente in statele membre", a explicat Comisia, responsabila de coordonarea mijloacelor de protectie civila din UE.

"Totul functioneaza pe principiul solidaritatii"
, a subliniat Comisia.

Uniunea Europeana inchiriaza in fiecare vara doua avioane Canadair CL 215. Avand baza in Corsica, ele sunt "in rezerva", in cazul in care mijloacele statelor ar fi angajate toate in incendii, si ar putea fi trimise in Portugalia, a precizat Comisia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.