Presedintii columbian, Juan Manuel Santos, si venezuelean, Hugo Chavez, au hotarat sa restabileasca relatiile diplomatice intre tarile lor, intrerupte luna trecuta

Cei doi presedinti "au fost de acord sa relanseze relatiile bilaterale, restabilind relatiile diploamtice intre cele doua tari, pe baza unui dialog transparent", potrivit anuntului facut la Santa Marta, un port caraibian, situat la 950 de kilometri nord de Bogota.

Juan Manuel Santos si Hugo Chavez au facut acest anunt catre ora locala 18.30 (miercuri, 23.30, ora Romaniei), dupa trei ore de la inceputul reuniunii, relateaza MEDIAFAX.

Venezuela a intrerupt, la 22 iulie, relatiile diplomatice cu regimul de la Caracas, dupa ce Bogota a prezentat, in cadrul Organizatiei Statelor Americane (OEA), documente care aveau rolul sa demonstreze prezenta "activa", pe teritoriul venezuelean, a aproximativ 1.500 de membri ai gherilei Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (FARC, marxisti).

Caracasul a calificat aceste documente ca mincinoase si a apeciat ca acest gest demonstreaza intentiile "razboinice" ale fostului presedinte columbian, Alvaro Uribe.

Juan Manuel de Santos si-a exprimat, sambata, in cadrul ceremoniei de investitura, dorinta unui "dialog sincer si direct" cu Venezuela, in vederea solutionarii acestei crize.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.