Cel putin 22 de persoane au murit si alte 27 au fost ranite, marti dimineata, dupa ce un autocar a cazut intr-o prapastie in provincia La Libertad din nordul Peru

Autorcarul, care se deplasa pe o ruta interprovinciala, s-a rasturnat si a cazut intr-o prapastie de aproximativ 200 de metri, in regiunea Sayapullo, la 500 de kilometri de Lima, a declarat un purtator de cuvant al Guvernului provincial din La Libertad, potrivit MEDIAFAX.

Ranitii, printre care figureaza si cinci copii, au fost transferati la spitale din Sayapullo si Gran Chimu.

Accidente mortale de autocar de acest tip sunt frecvente pe strazile montane inguste ale tarilor din Anzi, cum ar fi Peru sau Bolivia. Acestea sunt provocate adeseori de starea precara a vehiculelor, de supraincarcare sau viteza excesiva.

Peru este una dintre tarile latino-americane cu cea mai mare mortalitate pe strazi, cu aproximativ 3.500 de victime in zece ani, potrivit unui raport al Centrului de cercetare in domeniul transportului terestru, realizat in 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.