Tarile ca Romania profita de principiul liberei circulatii pentru a se debarsa de populatiile pe care nu le mai vor si trebuie constranse sa respecte si sa aplice dreptul european, sustine Grard Caudron, primarul unei localitati din nordul Frantei, Villeneuve-d'Ascq, referindu-se la romi.
Intrebat daca libertatea de circulatie in UE trebuie regandita, primarul a declarat ca posibilitatea de a se deplasa liber este "un progres", sub conditia ca aceasta sa fie "voluntara, nu din cauza saraciei, dictaturii sau integrismului", relateaza publicatia La Voix du Nord, in editia electronica. "Trebuie sa se actioneze asupra cauzelor, sa se vada de ce fug oamenii", a declarat el, oferind ca solutie aplicarea normelor europene, care apara minoritatile, in tarile de origine, transmite MEDIAFAX.

"Aceste tari, ca Romania, abunda in subventii, toate sunt eligibile pentru creditele din Obiectivul 1 (eradicarea saraciei extreme si a foametei, n.red.). In loc de asta, ele profita de principiul libertatii de circulatie pentru a se debarasa de populatiile pe care nu le vor. Trebuie constranse sa respecte si sa aplice dreptul european", a declarat el.

Caudron considera, de asemenea, ca Uniunea Europeana "trebuie sa le poata impune tarilor sa integreze comunitatile de romi pe teritoriul lor natural". "Nimeni nu a impiedicat niciodata deplasarile naturale. Trebuie actionat asupra cauzelor acestor exoduri. Nu exista o solutie care sa ia in considerare ansamblul acestor date", a conchis el.

Citeste si: [In ce conditii pot fi expulzati cetatenii europeni?]

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.