Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat ca Israelul a actionat conform "dreptului international", in timpul asaltului asupra flotilei internationale cu ajutoare destinate Fasiei Gaza, in timpul audierii, luni, in fata unei comisii israeliene de ancheta, relateaza AFP.

"Sunt convins ca, la finalul anchetei, se va dovedi ca Israelul si armata israeliana au actionat conform dreptului international (...), am incredere in luptatorii armatei israeliene, iar intreg Israelul este mandru" de militarii sai, a declarat Netanyahu, citeaza MEDIAFAX.

Noua cetateni turci au fost ucisi in confruntari cu militari din cadrul commandourilor maritime israeliene, in timpul abordarii feribotului Mavi Marmara, in apele internationale, la 31 mai, cand nava a incercat sa forteze blocada israeliana impusa Fasiei Gaza. [Turcia va suspenda relatiile diplomatice cu Israelul]

Aceasta comisie israeliana de ancheta a inceput, luni, audieri in vedeea examinarii aspectelor juridice ale asaltului sangeros asupra flotilei internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.