Orasul Hamburg, din nordul Germaniei, a anuntat luni inchiderea unei moschei utilizate de participantii la atentatele din 11 septembrie 2001, din Statele Unite, relateaza AFP.
Intr-un comunicat, Ministerul de Interne al orasului si seful celulei de coordonare antiterorista anunta inchiderea moscheii Taiba si interzicerea asociatiei culturale cu acelasi nume, fara a preciza ce motive au determinat aceasta masura. O conferinta de presa este prevazuta pentru ora 08.30 GMT (11.30 ora Romaniei).

Moscheea Taiba, numita in perioada respectiva moscheea Al-Quds, a fost frecventata de Mohammed Atta, principalul autor al atentatelor de la 11 septembrie din New York si Washington, si de mai multi dintre cei 18 complici ai sai, potrivit serviciilor de securitate, scrie MEDIAFAX.

Potrivit presei germane, mediile islamiste au utilizat aceasta moschee, din nou, pentru a recruta voluntari in cadrul jihad-ului (razboi sfant) purtat in strainatate.

Politia federala anunta, in februarie, o vasta operatiune impotriva unor islamisti radicali, suspectati de radicalizarea a aproximativ 100 de persoane, pe care le-au incitat sa mearga in strainatate, pentru a se antrena militar.

De asemenea, autoritatile germane anuntau, in aprilie, ca supravegheaza aproximativ 1.100 de persoane cu "potential terorist islamist", pe tot teritoriul tarii. Ele precizau, totodata, ca numarul sejururilor unor "voluntari" in tabere de antrenament din strainatate a crescut considerabil, din 2009 si pana la data respectiva.

"In prezent, la nivel national sunt in curs 350 de anchete privind persoane apropiate mediilor islamiste", declara pentru presa, la vremea respectiva, diectorul Biroului federal al Politiei Judiciare (BKA), Jorg Ziercke, precizand ca acesta era cel "mai inalt" nivel atins vreodata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.