Cel putin 43 de persoane au fost ucise, iar alte 185 au fost ranite, sambata seara, la Basra, in urma unui triplu atentat, urmat de un incendiu de mari proportii.

Colonelul Karim al-Zaidi, purtatorul de cuvant al politiei din Basra, a atribuit incendiul unei explozii la un generator public, cauzata de un scurt-circuit.

"Este vorba despre o actiune terorista", a declarat duminica Ali al-Maliki, comandantul Comitetului de Securitate al provinciei Basra, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, doua-masini capcana si o bomba au explodat, intre orele locale 19.00 (19.00, ora Romaniei) si 19.30 (19.30, ora Romaniei), sambata seara, in piata din Ashaar, un cartier aglomerat din centrul acestui oras, situat la 450 de kilometri sud de Bagdad.

"Am primit 43 de cadavre si am acordat ingrijiri medicale (unui numar de) 185 de raniti", intre care se afla femei si copii, a declarat Riad Abdelamir, diectorul departamentului sanitar din cadrul guvernoratului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.