Presedintele paraguayan, Fernando Lugo, aste afectat de un limfom, o forma de cancer, dar isi va putea exercita in continuare functia, a anuntat medicul sau, Enrique Bellasai,

"Examenele provizorii realizate pe ganglionul extirpat, miercuri, presedintelui, au relevat o maladie maligna, cunoscuta sub numele de limfom", a declarat Bellasai, potrivit MEDIAFAX.

Lugo, in varsta de 59 de ani, a fost operat pentru o "inflamatie la un ganglion", la nivelul zonei inghinale.

Fost episcop, el este primul presedinte de stanga din istoria tarii. Insa, in prezent, pozitia sa este slabita pe plan politic, dupa pierderea majoritatii in Parlament, care este controlat de opozitie.

Limfomul lui Lugo este "perfect vindecabil", a apreciat medicul sau. Presedintele va fi, insa, supus unor sedinte de chimioterapie "necesitand, fiecare din ele, cate o jumatate de zi de spitalizare, fara ca acest lucru sa aiba consecinte asupra desfasurarii activitatilor sale", potrivit aceleiasi surse.

Presedintele paraguayan va primi ingrijiri medicale in Brazilia, intr-un spital siriano-libanez din Sao Paolo, la invitatia omologului sau brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, a precizat ministrul paraguayan al Sanatatii, Esperanza Martinez. El se va deplasa, aici, pentru prima data, marti, cand va fi stabilit protocolul medical pe care il va urma.

Lugo a fost ales in 2008, pentru un mandat de cinci ani, pana in august 2013. In caz de incapacitate de guvernare, el va fi nevoit sa cedeze puterea vicepresedintelui Federico Franco, din cadrul Partidului Liberal (de dreapta), unul dintre cei mai duri oponenti ai sai, cu care are relatii tensionate.

De asemenea, presedintele paraguayan a fost supus, in ianuarie, unei "interventii endoscopice la nivelul prostatei", a precizat medicul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.