Papa Benedict al XVI-lea se va afla in septembrie in vizita in Marea Britanie, dar aceasta vizita ii va costa scump pe englezi, mai exact 15 milioane de lire sterline.

Probabil are de-a face cu ruperea Angliei de Roma in 1533, din cauza “ambitiilor” lui Henry al VIII, sau pur si simplu Papa a ajuns sa fie considerat un fel de rock star suprem, sau cel putin e platit ca atare.

In total, 70.000 de bilete vor fi disponibile pentru pelerini, la pretul de 30 de euro. Participarea la slujba pe care Papa o va tine pe 16 septembrie la Glasgow in Scotia va costa 24 de euro. Pelerinii care platesc biletul de intrare vor avea ocazia sa o asculte cantand pe Susan Boyle si vor primi carti de rugaciune si un CD cu informatii despre vizita papala.

Desi Biserica Catolica va plati 7 milioane din cele 15, restul sumei va fi achitata din contributia englezilor, fapt care a ridicat problema: de ce populatia trebuie sa plateasca pentru o vizita religioasa? In Martie, Societatea Laica Nationala din Marea Britanie (NSS), a inaintat o petitie cu 28.000 de semnaturi, care critica decizia de finantare guvernamentala a unei vizite de natura religioasa, transmite BBC News.

  • Vizita fara beneficii

Presedintele NSS, Terry Sanderson, sustine ca vizita Papei nu va aduce niciun beneficiu pentru poporul englez. “Vizitele oficiale au de-a face de obicei cu probleme de comert sau de natura diplomatica, insa de acesta data nu vorbim despre asa ceva. Contribuabilii nu vor avea nimic de castigat din vizita Papei, poate doar daca sunt catolici”.

Pe de alta parte, dupa cum era de asteptat, viziunea Bisericii Catolice este cu totul alta. “Papa vine in Anglia ca lider spiritual si la invitatia Reginei. In al doilea rand, unul din 10 oameni este catolic in Anglia. Inteleg ca unii nu vor fi de accord cu finantarea vizitei, insa altii vor fi foarte fericit de venirea Papei”, a declarat monseniorul Andrew Summersgill, coordinator al vizitei papale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.