Cel putin 35 de persoane au fost ucise si 80 ranite, in cursul noptii de luni spre marti, la Karachi, dupa asasinarea unui deputat, membru al majoritatii provinciale, anunta surse medicale.

"Am primit noi informatii despre 80 de persoane ranite de gloante", a declarat Hamid Parhiar, un medic din provincia Sind. "Cel putin patru persoane au murit marti, din cauza ranilor, ridicand numarul total al mortilor la 35", adauga el, potrivit AFP.

Purtatorul de cuvant al guvernului regional, Jameel Soomro, a evocat un bilant de 31 de morti si 50 de raniti, transmite MEDIAFAX.

Deputatul Raza Haider, membru al miscarii Muttahida Qaumi (MQM), aliata cu Partidul Poporului Pakistanez (PPP), a fost asasinat luni de doua persoane care se deplasau cu o motocicleta.

Asasinatul a creat panica in orasul de 16 milioane de locuitori. Magazinele au fost inchise imediat, iar strazile erau goale.

"Aproximativ 30 de persoane au fost ucise in cursul confruntarilor armate izbucnite dupa asasinat", precizeaza un oficial din cadrul serviciilor de securitate. Zeci de vehicule si numeroase magazine au fost incendiate, iar fortele de ordine s-au mobilizat pentru a evita noi incidente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.