Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atentioneaza cetatenii romani care calatoresc cu autocarul in Regatul Arabiei Saudite sa ataseze fiecarui bagaj pe care il detin o eticheta cu numele posesorului si datele de contact.

Totodata, MAE atentioneaza firmele care transporta pasageri in Arabia Saudita de faptul ca trebuie sa se asigure ca fiecare bagaj sa poarte numele proprietarului sau inainte de a fi depozitat in autocar, precum si insemne de recunoastere dupa modelul celor care sunt folosite la transportul pe linii aeriene.

"Acestea sunt masuri suplimentare solicitate de catre autoritatile din Regatul Arabiei Saudite astfel incat autocarele de pasageri sa nu fie folosite pentru traficul de stupefiante", se arata in comunicatul MAE.

Autoritatile din Regatul Arabiei Saudite au subliniat faptul ca, in cazul in care este gasit intr-un autocar, in timpul controalelor, un bagaj fara numele posesorului si se constata ca acesta contine stupefiante sau substante psihotrope, vor fi trasi la raspundere soferul autocarului si firma de transport.

"Precizam ca vizele turistice pentru Regatul Arabiei Saudite pot fi obtinute numai in cadrul turismului organizat. Nu este posibila obtinerea vizelor la frontiera", se mai arata in comunicat.

"De asemenea, atentionam cetatenii romani care doresc sa efectueze in anul 2010 pelerinajul la Mecca ca trebuie sa detina un raport medical, pe care sa il prezinte la intrarea in Regatul Arabiei Saudite", mai avertizeaza reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe.

Pentru mai multe informatii privind conditiile de calatorie in Arabia Saudita, inclusiv cerintele medicale, MAE ii sfatuieste pe cetatenii romani sa viziteze www.mae.ro, la rubrica „Conditii de calatorie- Arabia Saudita", precum si rubrica „Alerte de calatorie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.