Fidel Castro a aparut sambata in public, pentru a sasea oara in ultimele 17 zile, intr-o localitate din apropiere de Havana, unde le-a adus un omagiu "martirilor" care si-au pierdut in 1953, la Moncada.

Astfel, fostul lider revolutionar in varsta de 83 de ani a sarbatorit 57 de ani de la revolutia cubaneza, relateaza RIA Novosti., potrivit NewsIn.

Castro a fost imbracat in obisnuita sa camasa militara verde. Operatiunea de la Moncada, din 26 iulie 1953, condusa de Castro, a esuat, dar cubanezii o considera inceputul revolutiei care l-a indepartat de la putere pe dictatorul Fulgencio Batista si l-a adus la guvernare pe "Il Comandante", in 1959.

Dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale in 2006, Castro a fost vazut rareori in public si i-a cedat puterea fratelui sau mai tanar, Raul, care a devenit oficial presedinte in februarie 2008. De asemenea, Fidel a dat publicitatii un CD cu articolele sale de pe site-ul CubaDebate, unde si-a exprimat opiniile privind evenimentele politice globale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.