Turnul Pacii, un monument din sticla amplasat in centrul orasului Sankt-Petersburg, oferit de Franta, s-a fisurat din cauza caniculei, au anuntat miercuri serviciile municipale din acest oras, al doilea ca marime din Rusia, relateaza AFP.

Opt panouri de sticla ale acestui turn situat in piata Sennaia s-au fisurat din cauza caniculei care afecteaza de peste doua saptamani orasul Sankt-Petersburg, unde au fost inregistrate temperaturi de peste 30 de grade Celsius, au anuntat serviciile municipale intr-un comunicat.

Panourile avariate urmeaza sa fie demontate in zilele urmatoare, potrivit autoritatilor locale, care le-au recomandat soferilor sa fie prudenti si sa ocoleasca turnul, transmite MEDIAFAX.

Acest turn inalt de 18 metri, conceput de artista franceza Clara Halter si de arhitectul francez Jean-Michel Wilmotte, este format din doi pereti de sticla convecsi, iluminati din interior, unde cuvantul "pace" este gravat in 50 de limbi.

Acesta a fost oferit in 2003 de Franta orasului Sankt-Petersburg la impliniarea a 300 de ani, dar constructia ultramoderna din piata istorica a fostei capitale imperiale ruse a generat numeroase critici in perioada respectiva, din partea expertilor din oras.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.